DarPRO+

Jak najLEPIEJ ochronisz siebie i swoją rodzinę przed spadkiem odporności?

Koniec lata i początek jesieni to okres, w którym na naszych stołach nie może zabraknąć nabiału – w szczególności w postaci jogurtów i kefirów.
 

Nabiał w diecie znajduje się na bardzo istotnym miejscu w piramidzie zdrowego odżywiania. Produkty mleczne są niezastąpionym składnikiem odpowiedniej diety dzieci, kobiet, a także osób starszych.

 

To właśnie najmłodsi potrzebują jak największej odporności – zwłaszcza fizycznej. Ta potrzeba rośnie zwłaszcza w obliczu zanieczyszczenia środowiska, a także nieustannego pośpiechu, przeciążenia związanego ze szkołą i relacjami rodzinnymi w dzisiejszym świecie.

 

Produkty mleczne są źródłem wapnia i mają więcej wartości odżywczych niż samo mleko,  a także składniki, takie jak witamina A, D, fosfor czy magnez, które są łatwo przyswajalne przez organizm dziecka, a następnie efektywnie wykorzystane.

 

Pamiętajmy jednak, że odporność organizmu każdego z nas jest kwestią ściśle indywidualną i zależy od wielu złożonych czynników -  jednym z nich jest odpowiednio zbilansowana dieta. 

 

Bardzo często odporność człowieka zależy od posiadania odpowiedniej flory bakteryjnej w naszych jelitach. Są one zamieszkiwane przez około 1,5 kg różnych bakterii i mikroorganizmów.Jeżeli są to odpowiednie bakterie, mogą ochronić nas przed atakującymi wirusami i bakteriami powodującymi choroby.

 

Mówiąc wprost: nie każdy ma takie same bakterie w brzuchu - aby mieć te odpowiednie trzeba je najpierw tam wprowadzić, najzwyczajniej w świecie je… zjadając! Najlepsze efekty zauważysz, gdy będziesz robić to systematycznie - każdego dnia!

 

Regularne spożywanie DarPro pozwoli Tobie i Twoim najbliższym cieszyć się urokami zimy i nie martwić się o przeziębienia! 

Zobacz również

Lepszy poranek-lepszy dzień! Czytaj Lepiej z energią! Czytaj